Είδη χορού που διδάσκονται στο Dance Studio

O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει. Από τότε, πολλά πράγματα άλλαξαν, ο χορός όμως παραμένει ακόμα πανταχού παρών. Έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές, στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό του λικνίσματος; Μελέτες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει εντολή για κίνηση. Όλη αυτή η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης που πλημμυρίζει τον οργανισμό. Λόγος ικανός για να εντάξετε το χορό στη ζωή σας! Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε λέξεις τις κινήσεις και τα συναισθήματα που εκδηλώνουμε με το χορό και να σας παρουσιάσουμε τα βασικότερα είδη του.

classic ballet

Κλασικό μπαλέτο

Πρόκειται για εξευγενισμένη ανθρώπινη κίνηση και έκφραση που απαιτεί λεπτές δεξιότητες δύναμης, συντονισμού και αίσθησης του χώρου και του εαυτού μας. Ο κλασικός χορός, χαρίζει ευλυγισία και μας μαθαίνει να στεκόμαστε και να περπατάμε σωστά. Χορεύοντας, κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια. Ο μαθητής διδάσκεται να ελέγχει το σώμα του, με αποτέλεσμα να αποκτά αρμονία στην κίνηση. Ο κλασικός χορός, μάλιστα, αποτελεί ιδανική άσκηση για παιδιά που έχουν πλατυποδία, προβλήματα σκολίωσης, κύφωσης ή λόρδωσης. Τα οφέλη, ωστόσο, δεν είναι μόνο σωματικά: η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία, ενώ ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης που τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Σύγχρονος Χορός

Έχοντας ως βάση την τεχνική του μπαλέτου, ο σύγχρονος χορός προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας πλήρη ελευθερία στην εκτέλεση κινήσεων και στην έκφραση συναισθημάτων. Περιλαμβάνει πολλά πηδήματα και πτώσεις, ενώ χαρακτηριστική είναι και η ελεύθερη κίνηση της λεκάνης, σε αντίθεση με τον κλασικό χορό.

Για την πραγμάτωση οποιασδήποτε κίνησης οδηγεί κάθε φορά διαφορετικό μέλος. Η ακολουθία των υπολοίπων μελών στηρίζεται στη φυσιολογική μηχανική του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο φτάνουμε σε μια βαθύτερη γνώση του σώματος μας και συνειδητοποιούμε την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητά του.

modern

break dance

Break Dance

Είναι ελεύθερος χορός, εξαιρετικά δυναμικός και εκρηκτικός. Οι κινήσεις του γίνονται στο έδαφος, ενώ στόχος είναι να απομονωθούν τα διάφορα μέλη του σώματος και να εκφράζονται ξεχωριστά. Απαιτεί πολύ καλό μυϊκό σύστημα, γι’ αυτό και απευθύνεται σε νεαρά άτομα με ενέργεια. Από τον πρώτο χρόνο έχει μάθει κανείς τις βασικές αρχές.

Προσοχή! Μην ξεκινήσετε μαθήματα break dance αν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα στα γόνατα, στη μέση κλπ.

Hip Hop

Εντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις με δυναμισμό και ιδιαίτερο στυλ βοηθούν στην μυϊκή ενδυνάμωση αλλά κυρίως στην ψυχική εκτόνωση των μαθητών. Χαρακτηρίζεται από μια πάρα πολύ έντονη ρυθμική κινησιολογία που σχετίζεται με την πρόκληση και τον ανταγωνισμό. Tο μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις προετοιμασίας warm-up, dance movements και χορογραφίες μοντέρνου χορού με κύριο το ρυθμικό στοιχείο.

Απευθύνεται σε έφηβους κι ενήλικες χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο χορό. Είναι ένας διασκεδαστικός και υπέροχος τρόπος να κρατάμε τη φόρμα μας χορεύοντας.

hip
hop

latin

Latin

Τους γνωρίζουμε ως λατινοαμερικανικούς χορούς, οι ρίζες τους όμως χάνονται πίσω στο χρόνο, στα βάθη της Αφρικής. Η Rumba, το Cha Cha, η Samba, το Jive και το Paso Doble αποτελούν τον κορμό των λάτιν χορών. Όποιος γνωρίζει τα βήματα των τεσσάρων αυτών ειδών είναι σε θέση να χορέψει οποιονδήποτε λάτιν χορό. Κάθε είδος από τα παραπάνω χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και ανεξάντλητο συνδυασμό από φιγούρες. Η τεχνική απαιτεί δυνατή κίνηση στα πόδια και στους γοφούς και κάθε χορογραφία εκπέμπει ιδιαίτερο ερωτισμό.

Acro Adagio

Το Lorem Ipsum είναι απλά ένα κείμενο χωρίς νόημα για τους επαγγελματίες της τυπογραφίας και στοιχειοθεσίας. Το Lorem Ipsum είναι το επαγγελματικό πρότυπο όσον αφορά το κείμενο χωρίς νόημα, από τον 15ο αιώνα, όταν ένας ανώνυμος τυπογράφος πήρε ένα δοκίμιο και ανακάτεψε τις λέξεις για να δημιουργήσει ένα δείγμα βιβλίου. Όχι μόνο επιβίωσε πέντε αιώνες, αλλά κυριάρχησε στην ηλεκτρονική στοιχειοθεσία, παραμένοντας με κάθε τρόπο αναλλοίωτο. Έγινε δημοφιλές τη δεκαετία του ’60 με την έκδοση των δειγμάτων της Letraset όπου περιελάμβαναν αποσπάσματα του Lorem Ipsum, και πιο πρόσφατα με το λογισμικό ηλεκτρονικής σελιδοποίησης όπως το Aldus PageMaker που περιείχαν εκδοχές του Lorem Ipsum.

acro adagio

Tap
dance

Κλακέτες

Οι κλακέτες –tap dancing– έχουν τις ρίζες τους στο συνδυασμό των παραδοσιακών ιρλανδέζικων και αγγλικών χορών, με τους ρυθμούς της αφρικανικής παράδοσης. Όταν η αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να παράγει «μουσική» με τα πόδια του συνάντησε τους ενδιαφέροντες και γρήγορους ρυθμούς της jazz μουσικής, γεννήθηκαν οι κλακέτες. Πρόκειται για είδος χορού που επικεντρώνεται στους διαφορετικούς και πολύπλοκους ρυθμούς που μπορούν να παράγουν τα πόδια καθώς το υπόλοιπο κορμί και τα χέρια συνοδεύουν με το ανάλογο στυλ. Αρκεί να φέρουμε στο μυαλό μας τους Fred Astair, Gene Kelly, Donald O’Connor, Ginger Rogers κ.α. για να νιώσουμε τη μαγεία τους να μας κατακλύζει.

Commercial

Το commercial είναι ουσιαστικά κάτι σαν το “εμπορικό hip-hop”, δηλαδή απαρτίζεται από τις κινήσεις εκείνες που βλέπουμε στα videoclip και πάντα ζηλεύαμε. Το hip-hop είναι πιο “σκληροπυρηνικό”, ενώ το commercial έχει πιο θηλυκές κινήσεις.

commercial

Zumba
fitness

Zumba ® fitness

Η Zumba συνδυάζει τους κλασικούς λάτιν ρυθμούς με εύκολες ασκήσεις που γίνονται σε πιο αργό ή γρήγορο ρυθμό ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται και στοιχεία της αεροβικής με κινήσεις αντοχής που βοηθούν στην τόνωση και γράμμωση των μυών. Θέλεις λίγο χρόνο για να εξοικειωθείς με τα βήματα αλλά γρήγορα, η καρδιά σου θα δουλεύει στην εντέλεια, το λίπος στο σώμα σου θα μειωθεί και θα φτάσεις να καις μέχρι και 700 θερμίδες. Όσο έχουν κάνει Zumba μιλούν για μια γιορτή της γυμναστικής και επειδή ο ρυθμός μια είναι αργός και μια πιο γρήγορος, δεν μένεις τελικά χωρίς ανάσα. Ταυτόχρονα χάνεις κιλά αλλά το πιο βασικό, χάνεις πόντους και αποκτάς αυτοπεποίθηση!